Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Riscă până la 15 ani…

Riscă până la 15 ani de detenţie pentru că a şantajat un străin

Poliţia capitalei a reţinut trei bărbaţi cu vârstele cuprinse între 20 şi 40 ani, de origine azeră, fiind bănuiţi de şantaj. Victima s-a dovedit a fi un bărbat cu vârsta de 49 ani, originar din Azerbaidjan, care avea afaceri în domeniul comerţului cu citrice pe pieţele din capitală.

Victima s-a adresat după ajutor la poliţie, după ce ar fi fost maltratată şi ameninţată cu moartea pe parcursul lunii ianuarie curent.

Conform datelor stabilite de către ofiţerii IP Botanica în colaborare cu Direcţia de Poliţie mun. Chişinău, bărbatul ar fi fost ameninţat cu un cuţit de către bănuiţi, scos din casă forţat, urcat într-un automobil și transportat într-o încăpere necunoscută din capitală. După care, câteva ore la rând ar fi fost agresat fizic şi ameninţat cu moartea, fiindu-i ceruți bani.

La câteva zile, bănuiţii ar fi extorcat prin şantaj bani în sumă de 12 000 lei, 5 600 de dolari SUA şi un ceas de mână în valoare de 13 000 lei. Potrivit victimei, bănuiţii intenţionat i-ar fi înscenat această scenă, pentru că erau datori acestuia cu bani în sumă de aproximativ 15 000 dolari SUA.

Pe marginea acestui caz a fost pornită o cauză penală pentru şantaj, iar bănuiţii sunt cercetaţi în stare de arest. Aceștia riscă închisoare pe un termen de la 13 până la 15 ani.